Takviye Gıda Nedir?

04-07-2024 14:04
Takviye Gıda Nedir?

Takviye Gıda Nedir?

Takviye edici gıdalar, normal beslenme düzenine ek olarak ve vücut sağlığına destek amacıyla tüketilen besinlerdir. Bu besinler herhangi bir öğünün yerine geçmez ve normal beslenme yerine kullanılamaz. Herhangi bir tedavi amacıyla kullanılamayan takviye gıda ürünleri, zayıflama gibi istekler için de tercih edilmemelidir.

İçerisinde bulunan vitamin, mineral, protein ve amino asit gibi besin öğeleri ile vücutta eksikliği görülen değerlerin artırılması için kullanılmaktadır. Yaş grubu, metabolik ihtiyaçlar gibi farklılıklara göre belirlenen kullanım şekli, dozu ve çeşitleri belirlenen takviye gıdaların, bu faktörlere göre kullanımına dikkat edilmelidir. Yaşlılar için takviye gıda kullanımı, doz ve içerik olarak doktora danışılarak belirlendiği gibi diğer gruplar da ihtiyaçlarına göre belirlenir ve ona göre kullanılır. Bunun dışındaki kullanımlar sakıncalı olacağı için dikkat edilmelidir.

Takviye Gıda Kullanımı

Takviye gıdaların kullanımı türlerine göre değişkenlik göstermektedir. Toz ve hap şeklinde üretilen bu ürünlerin günlük dozu da buna göre belirlenmektedir. Bu doza dikkat edilmesi sağlık için oldukça önemlidir. Toz takviye gıdalar su ile karıştırılarak kullanılırken, hap ve sıvı formdakiler direkt tüketilmektedir.

Takviye gıdalar etkisini göstermesi için belli süre ile kullanılmaktadır. Yaklaşık 30 gün kadar kullanıldıktan sonra metabolizmaya etki etmesi ile düzenli kullanımı devam ettirilerek vücuda etkisi gözle görülür hale gelmektedir. Bunun yanında çocuk takviye gıda kullanımı gibi yaş gruplarına göre de ayrılan bu besinler, ihtiyaca göre belli dozlara dikkat edilerek tüketilir.

Celebrin Takviye Edici Gıda

Celebrin takviye gıdaları, çeşitli kullanım şekilleriyle her ihtiyaca yönelik olmaktadır. Bu gıdaların kullanım amacı vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerine göre değişmektedir. Celebrin takviye gıda ürünleri içerisinde bulunan Omega-3 ve Fosfotidilserin maddeleri de özellikle beyin aktivitesi olmak üzere birçok konuda vücuda destek sağlamaktadır. Celebrin ürünlerinin kullanım dozu çeşitlerine ve kullanacak yaş grubuna göre değişmektedir. Toz formdaki ürünler yaş grubuna göre günde 1 veya 2 ölçek olmak üzere ve çok sıcak olmayan sıvılarla kullanımaktadır. Celebrin takviye gıda ürünlerine internet sitesi üzerinden ulaşabilir ve kolayca istediğiniz miktarda siparişinizi verebilirsiniz.
Ürünler :
https://celebrin.com.tr/takviyeler?ps=2 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.