Takviye Gıda Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

05-07-2024 13:12
Takviye Gıda Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Takviye Gıda Nedir?

İnsan vücudu, sağlıklı olmak için birçok farklı besin maddesine ihtiyaç duymaktadır. Vitamin ve mineraller de bu sağlıklı yaşam için oldukça önemlidir. Besin değerlerinde meydana gelen düşüşler ciddi problemlere sebep olabilmektedir. Bu sebeple özellikle beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Fakat belli durumlarda insanlar gerekli besin değerlerini sağlayan yiyecekleri tüketemez veya tüketse de değerleri eksik çıkabilir. Bunun yanında yaşla birlikte belli değerlerde de azalmalar meydana gelmektedir. İnsanlar bu açığı, gerekli takviyelerle kapatırlar. Takviye gıdaların işlevi bu şekilde açıklanabilir.

Takviye Gıda Hangi Durumlarda Kullanılır?

Takviye gıdalar, ilaç olmamakla birlikte dengeli ve kontrollü kullanılması gereken ürünlerdir. Yaş, cinsiyet, ihtiyaç ve alerjik durum gibi birçok farklı faktörün değerlendirilerek kullanılması gereken bu gıdalar, kişilerin eksik değerlerini tamamlamasına yardımcı olmaktadır. Düzenli beslenme sağlandığında birçok besin değeri karşılansa bile, mineral, vitamin, aminoasit gibi çok çeşitli maddeler karşılanamayabilir. Takviye gıdalar en çok bu durumlarda tercih edilmektedir. Beslenmede yaşanan sıkıntıların yanında emilim bozukluğu gibi çeşitli rahatsızlıklar da birçok faydalı besin öğesinin eksikliğiyle karşı karşıya kalmaya sebep olmaktadır. Takviye gıda ihtiyacı doğuran bir diğer durum ise yaşın ilerlemesidir. Özellikle cilt, saç gibi bölgelerde yaşanan sıkıntılarda kullanılabildiği gibi ileri yaşın kemiklere olan etkisinden dolayı D vitamini desteği için de kullanılmaktadır. Bunun yanında kilo problemi yaşayanların da tercih ettiği takviyeler bulunmaktadır. Kilo vermek veya kilo almak için takviye gıda kullanımı gibi durumlarda mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

Takviye Gıda Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Takviye gıdalar mutlaka bir doktora danışarak alınması gereken ürünlerdir. İçerisinde zararlı bir madde bulunmasa da yanlış kullanımında problemlere yol açma ihtimali vardır. Belli rahatsızlıklara sahip olanların kullanmaması gereken ürünler bulunurken, çok genç yaşta alınmaması gereken takviyeler de bulunmaktadır. Bu sebeple herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için mutlaka öncesinde gerekli testlerin yapılması ve doktor tavsiyesi alınması gerekmektedir. Bunun yanında takviye gıdaların bir ilaç olmadığı da unutulmamalıdır. Alınacak ürünler için mutlaka takviye gıda sorgulama işlemi yapılmalı ve onaylı olup olmadıkları kontrol edilmelidir. Bu sorgulama işlemi Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Celebrin Plus takviye gıdaları, içerisindeki Omega-3 ile sizlere ihtiyacınız olan desteği sağlamaktadır. Onaylı içeriği ile daha sağlıklı ve dinç bir yaşam için Celebrin ürünlerine hemen sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

KAYNAKLAR:

1.       https://www.tarimorman.gov.tr/GKGM/Belgeler/Tuketici_Bilgi_Kosesi/E-Bultenler/05.pdf

2.       https://umkaturkiye.com/iyi-yasam/takviye-edici-gida-nedir-gida-takviyesi-ne-ise-yarar

3.       https://www.farmavantaj.com/blog/icerik/orijinallik-sorgulama

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.