Serin Amino Asit Nedir ?

05-07-2024 12:35
Serin Amino Asit Nedir ?

Proteinlerin yapıtaşını oluşturan amino asitlerin her birinin önemli görevleri vardır. Her protein için farklı amino asit dizilimi bulunmaktadır ve bu sayede her amino asidin farklı işlevleri bulunur. Gıdalardan gelen protein ile gerekli olan amino asit ihtiyacı da karşılanmış olur. Uyku düzeni, atletik durum, zihinsel gelişim ve duygu durumları gibi birçok faktöre etki eden amino asitler, bağ kurduğu lipitler veya oluşturduğu bileşenler açısından da farklı işlevlere sahip olmaktadır. Serin amino asidi de bunlardan bir tanesidir. Peki Serin amino asit nedir ve ne işe yarar?

Serin Amino Asidi

Yarı sentetik bir bileşen olan Serin, özellikle üremeye olan etkisi ile bilinmektedir. Diğer amino asitlerle de etkileşim içinde olan bu amino asit, sindirim sürecinde de kurduğu bağlarla etkili olmaktadır. Hayvansal proteinlerle karşılanabilen Serin, vücut tarafından sentezlenebilmektedir. Esansiyel olmayan amino asitler grubunda yer alır ve zihinsel aktiviteler için önemli görev görür. En önemli işlevlerinden biri ise, DNA içerisinde bulunan fosfolipitler ile kurduğu bağlardır. Bu bağlarla oluşan bileşene en iyi örnek Fosfatidilserindir. Bu amino asit diğer farklı amino asitlerin üretilmesinde de görev alır. Bunlardan bir tanesi de Trofandır. Trofan amino asidi ise mutluluk hormonu olan serotoninin üretimini sağlamaktadır. Bu sebeple Serin eksikliğinde, duygu durumlarda değişiklik görülebilmektedir.

Serin Faydaları

Serin aminoasidinin, kurduğu bağlar, görev aldığı bölgeler ve diğer amino asitlerin üretilmesine olan katkısından dolayı vücuda birçok farklı katkısı bulunmaktadır.

·         Antikor oluşturulmasına olan katkısından dolayı bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur.

·         Serotonin üretimine yardımcı olduğu için, kaygı, stres gibi birçok duygu durum değişikliğinde önemli rol oynamaktadır.

·         Merkezi sinir sisteminin çalışması ve korunmasında görev almaktadır. Bu sebeple eksikliğinde sinir sisteminde sıkıntılar görülebilmektedir.

·         Bebeklerin beyin gelişimlerinde önemli etkileri bulunmaktadır.

Fosfotidilserin

Fosfolipitlerin bir sınıfını oluşturan fosfotidilserin bileşeni, Serin aminoasidi ile oluşmaktadır. Hücreleri koruyan bu madde, sinir hücrelerinin doğru çalışmasında görev almaktadır. Dikkat eksikliğine ve hafızaya iyi geldiği bilinen fosfotidilserin, kaygı ve stres gibi durumlarda da oldukça etkili olmasıyla bilinmektedir.

Celebrin Plus, içerisinde bulunan Omega-3 ve Fosfotidilserin ile ihtiyacınız olan takviyeyi size sağlamaktadır. Fosfotidilserinin Omega-3 ile birlikte çalışmasıyla, özellikle zihinsel aktivitelerde, bebek ve çocukların beyin gelişimlerinde oldukça etkilidir. Celebrin üç farklı kullanım şekliyle sizlere kolay ve istediğiniz kullanımı sunmaktadır. Siz de hemen sitemizi ziyaret ederek Celebrin takviye gıda ürünlerine ulaşın ve daha sağlıklı bir hayata adım atın.

 

KAYNAKLAR

1.       https://www.fit1001.com/blogs/blog/serin-nedir

2.       https://www.molekulce.com/serin-nedir/

3.       https://www.medicalpark.com.tr/amino-asit/hg-2612

4.       https://www.saglikaktuel.com/saglik-ansiklopedisi-fosfatidilserin-nedir-faydalari-nelerdir-1740.htm

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.