Kolesterol Nedir?

05-07-2024 19:33
Kolesterol Nedir?
Kolesterol Nedir?
Bir yağ türü olan kolesterol vücutta doğal olarak bulunmaktadır. Kanda bulunan bu yağ türü, karaciğer ve hücreler tarafından üretilmektedir. D vitamini oluşumunda, sindirim sisteminde ve hormonlarda görev alan kolesterol tüm vücut hücrelerinde bulunmaktadır. Vücut tarafından doğal olarak üretilen bu yağ türü bazı besinlerle de vücuda alınabilir ve fazla alındığında zarar verebilir. Kolesterol yüksekliği kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olabilmektedir.
 
Kolesterol, bütün hücrelerde bulunan bir yağ türüdür ve hayvanlarda da bulunmaktadır. Bu sebeple hayvansal ürünlerle vücuda girmektedir. Kolesterolün yükselme sebeplerinden birine fazla hayvansal gıda tüketmek örnek verilebilir. Özellikle fazla yağlı hazır yiyeceklerin de sebep olduğu bilinmektedir. Bunun dışında kolesterolü yükseltecek bir diğer sebep ise hareketsizliktir. Düzenli olarak egzersiz yapmak vücuttaki kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Fazla kilonun da sebep olduğu yüksek kolesterole etki faktörlerden bir tanesi de genetiktir. Yüksek kolesterol belirtileri görüldüğü zaman bir doktora başvurulması gerekmektedir.
Kolesterol Nasıl Düşürülür?
Kolesterol seviyesinin yükselmesinin en önemli sebebi beslenme alışkanlığıdır. Bu sebeple ilk olarak beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Kolesterol seviyesini düşürmek için alışkanlıklar arasına sokulabilecek birkaç seçenek bulunmaktadır.
1.       Sebze ve meyveye beslenme düzeninde daha fazla yer vermek, hayvansal gıdalardan fazla alınan kolesterolü dengelemeye yardımcı olacaktır. Aynı zamanda tahıl ağırlıklı beslenmek de önemlidir.
2.       Kullanılan yağ çeşitleri değiştirilmelidir. Hayvansal yağlar yerine zeytinyağı gibi daha faydalı olan yağlar vücut sağlığını iyileştirmeye yardımcı olacaktır.
3.       Tütün kullanımını azaltmak vücuttaki kolesterol seviyesinin daha dengeli hale gelmesini sağlar ve damar rahatsızlıklarının yaşanmasını engellemeye yardımcı olur.
4.       Eğer hareketsiz bir işte çalışılıyorsa mutlaka günün en az yarım saatini egzersize ayırmak gerekmektedir.
5.       Kolesterol diyeti uygulamak da değerlerin düzenlenmesi için etkili bir yol olmaktadır.
6.       Özellikle Omega-3 içeren besinlerin kullanımı artırılmalıdır. Bu besinler tercih edilmiyorsa takviye gıdalara başvurulabilir.
Celebrin takviye gıdaları, içerisindeki Kril Omega-3 yağ asidi türü ile kolesterolü düzenlemeye yardımcı olur. Kril Omega-3 yağı, kolesterolün düşmesini sağlarken kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruma sağlamaktadır. Siz de daha sağlıklı bir vücut ve dengeli değerlere sahip olmak için Celebrin takviye gıdalara sitemiz üzerinden erişebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.