Hamilelikte Omega-3 Kullanımı

05-07-2024 17:57
Hamilelikte Omega-3 Kullanımı

Hamilelikte Omega-3 Kullanımı

Omega-3 yağ asitleri, vücut tarafından üretilmediği için dışarıdan alınması gerekmektedir. İçerisinde DHA ve EPA bulunduran Omega-3, kişinin ihtiyacına göre belli miktarda tüketilmelidir. Özellikle gelişim döneminde olumlu etkisi olan bu besin maddesini hamilelikte de tüketmek önemlidir. Peki hamilelikte Omega-3 kullanmak neden gereklidir?

 

Hamilelikte Omega-3 Faydaları

Omega-3 yağ asitleri özellikle fetüs gelişiminde oldukça önemli etkilere sahiptir. Gebelik sırasında plasenta, annedeki serbest yağ asitlerini kullanmaktadır. Özellikle hamileliğin sonlarına doğru fetüsün gelişmesiyle bu yağ asitlerine duyulan ihtiyaç artar. Bu sebeple annenin Omega-3 kullanımını doğru ve dengeli yapması bebek gelişimi için de kendi sağlığı için de gereklidir. Türkiye Beslenme Rehberi’nin açıklamasına göre hamilelikte DHA alımının 200mg kadar olması gerekmektedir. Buna göre haftada 2 ile 2 kez arası balık ve balık ürünleri tüketilmelidir. Omega-3 yağ asitlerinin hamilelik üzerindeki etkisine yönelik araştırmalarda, erken doğum riskinin azaldığı da görülmüştür. Aynı zamanda doğumun sebep olduğu stres ve depresyonda da önemli ölçüde gerileme görüldüğü kaydedilmiştir. Hamilelikte görülen bir diğer semptom olan hamilelik tansiyonunun da Omega-3 ile kontrol altına alındığı görülmüştür. Hamilelik döneminde hangi takviyenin ne kadar alınacağı ile ilgili mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

 

Omega-3'ün Alternatif Kullanımı

Omega-3 içeren besinler denilince akla balık gelmektedir. Özellikle deniz ürünleri bol miktarda bulunan Omega-3'ü vücuda almanın tek yolu bu değildir. Hamilelikte mutlaka alınması gereken bir besin maddesidir ve bunun için uzmanlar balık tüketiminin arttırılması gerektiğini söylemektedirler. Fakat balık tüketemeyen anneler için takviye gıdalar en iyi yöntemdir. Balık sevmeyen, tüketemeyen veya tercih etmeyen kişiler için Omega-3 takviyesi daha kolay bir seçenek olacaktır.

Celebrin takviye gıdaları, içerisinde bulunan Omega-3 ile hamilelikte alınması gereken DHA miktarını düzenlemenize yardımcı olmaktadır. Kapsül, sıvı ve saşe formları ile size uygun kullanım seçenekleri sunan Celebrin, almanız gereken Omega-3 miktarını kolaylıkla dengelemenizi sağlar. Daha sağlıklı çocuk ve bebek gelişimi için siz de hemen sitemizi ziyaret edin.

 

KAYNAKLAR

1.       https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2138924

2.       https://www.acibadem.com.tr/hayat/hamilelikte-neden-omega-3-alinmali/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.