Düzenli Beslenme Nedir?

05-07-2024 19:36
Düzenli Beslenme Nedir?
Düzenli Beslenme Nedir?
Hayatımızı en çok etkileyen faktörlerin başında beslenme gelmektedir. Vücudun düzenli şekilde işlemesi ve fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için beslenmeye ihtiyacı vardır. Beslenme gerekli enerjiyi kazandırır ve günlük aktiviteler yerine getirilir. Fakat beslenmenin belli bir düzeni olması gerekir ve düzenli beslenme alışkanlığı kazanmak daha sağlıklı bir hayat sağlamaya yardımcı olur. Günde belli öğün sayıları ve alınan değerlerin oranı önemlidir. Karbonhidrat, yağ ve protein üçlüsüne belli ölçüler dikkate alınarak öğünlerde yer verilmesi, öğün atlanılmaması veya aşırı yenmemesi vücut sağlığı için önemlidir.
Düzenli Beslenme Nasıl Olur?
Düzenli beslenme, sağlığı korumanın başında gelmektedir. Sadece zaman olarak değil besin değerleri olarak da bir düzen oturtulması, sağlıklı alışkanlıklar edinmek adına önemli bir adım olacaktır. Dengeli ve düzenli beslenme alışkanlığı sağlamak için şu adımlar dikkate alınabilir;
·         -Öğün atlamamak: Herkesin günlük rutini farklılık gösterebilmektedir. Fakat günlük aktivitelere uyum sağlayacak şekilde günde 3 öğünü ayarlamak önemlidir. Öğün atlanıldığı taktirde sağlıksız yiyeceklere yönelme ihtimali artacaktır.
·         -Bütün besin gruplarına yer vermek: Günlük alınması gereken belli besin grupları bulunmaktadır. Protein, yağ ve karbonhidrat vücudun düzenli olarak alması gereken besinlerdir. Her vücudun alması gereken belli miktarlar bulunur. Bunlar dikkate alınarak her öğünde belli ölçülerde bunlara yer vermek önemlidir. Sebze, meyve, tahıl, balık, et ve süt ürünlerine sıklıkla yer vermek ihtiyaç duyulan bu besinlerin alımını sağlayacaktır.
·         -Hazır besinleri azaltmak: Her ne kadar sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı edinilse de yoğun geçen ve hızlanan günlerde pratik çözümler aranabilir. Fakat içeriği bilinmeyen, zararlı maddelerin yer alabileceği hazır yiyecekleri alışkanlık haline getirmek vücudun besin değerlerinde ciddi problemler yaratabilir. Bu sebeple olabildiğince hazır ve paketli gıdalar seçenek olarak kullanılmamalıdır.
·         -Bol su tüketmek: Vücudun dengeli beslenmek kadar sıvı ihtiyacı da bulunmaktadır. Gün içerisinde düzenli olarak su tüketilmesinin alışkanlığı vücudun ihtiyacı olan su miktarını karşılamasına yardımcı olacaktır.
Dengeli ve Düzenli Beslenmeye Yarımcı Celebrin
Gün içerisinde alınması gereken besin öğeleri ne kadar sağlanmaya çalışılsa da bazen vücut belli değerlerde düşüşler yaşayabilir veya bazı değerlerin yükseltilmesi için sadece yiyecekler yeterli gelmeyebilir. Bu durumda takviye gıdalardan yardım alınabilir. İçerisindeki Fosfotidilserin, Kril Omega-3, EPA ve DHA ile vücudun ihtiyaç duyduğu temel yağ asitlerinin karşılanmasını sağlayan Celebrin ürünlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kaynaklar
1.       https://www.medicalpark.com.tr/saglikli-beslenme/hg-2341
2.       https://www.florence.com.tr/saglikli-bir-yasam-icin-10-beslenme-onerisi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.