Dikkat Dağınıklığı

04-07-2024 14:01
Dikkat Dağınıklığı

Dikkat Dağınıklığı Nedir?
Bir işe veya konuya karşı odak problemi yaşamaya denilen dikkat dağınıklığı özellikle öğrenciler için büyük bir sıkıntı oluşturmaktadır. Bu konsantre eksikliği durumu çoğunlukla çok ciddi bir rahatsızlığın habercisi olmaz ve sadece bazı değerlerin düşüklüğüyle açıklanabilir. Fakat bu odak eksikliğinin yaşanmasının çok büyümesi ve sıklaşması durumunda bir doktora görülmesi önemlidir. Çoğunlukla çocuklarda rastlanılan bu durum belli besin değerleri ile çözülebilmektedir. En çok karşılaşılan dönem ise okul öncesidir ve bu yaş grubundaki çocukların beslenmesi de oldukça önemlidir. Yetişkinlerde dikkat dağınıklığı görülmesi de oldukça yaygındır.
Dikkat Dağınıklığının Belirtileri
Küçük yaşlarda daha sık görülmesi sebebiyle çocuklarda dikkat dağınıklığı belirtileri en merak edilen konulardan biridir. Çocukluk döneminden yetişkinliğe doğru oranı azalan dikkat dağınıklığı problemi bazen yetişkinlikte de görülmektedir. Bir işin yapılması gerektiğinde genelde istenmese bile yapılır fakat özellikle çocukluk döneminde sevilmeyen derslere veya işlere dikkatte ciddi sorunlar yaşayanlar bu durumdan mustarip olabilirler. Her ne kadar okul öncesinde daha çok görülse de okula başlanılan dönemde fark edilmesi daha kolay olmaktadır. Bunun sebeplerinden biri de çocuğun derse olan ilgisi ile alakalıdır. Bunun yanında dikkat dağınıklığının yetişkinlerde görülme şekli ise verimli ve aktif iş yapamama durumu şeklindedir. Dikkat dağınıklığı sadece yapılan iş ile ilgili değildir. Birisi ile tanışıldığında ismini unutmak, bir sohbet esnasında farklı bir dış uyaran tarafından dikkatin dağılması gibi durumlarda sıklıkla görülebilmektedir.
Dikkat Dağınıklığına Ne İyi Gelir?
Günümüzde başta çocuklar olmak üzere birçok kişi dikkat dağınıklığı problemiyle baş etmeye çalışmaktadır. Günlük işler ve dersler gibi birçok konuda günlük hayatı etkilediği için bu problemi yaşayanlar dikkat dağınıklığı için ne yapılmalı sorusunun cevabını aramaktadır. Dikkat dağınıklığı eğer tedavi edilmesi gereken ciddi bir sorun yoksa beyni besleyen belli değerlerin düşük olmasıyla ortaya çıkabilmektedir. Bu değerleri yükseltmek için ise vitaminler, mineraller tercih edilir. Dikkati toplamada ve hafızayı güçlendirmede etkili olduğu bilinen omega-3 ise bu konuda oldukça etkili olmaktadır. Omega-3 bir yağ asidi çeşidi olmakla birlikte Fosfotidilserin maddesiyle bir arada çalışmaktadır. Omega-3 sinir iletim hızını artırarak hafıza problemleriyle ve dikkat dağınıklığıyla savaşmakta etkilidir.
Celebrin Plus içerisinde bulunan Omega-3 ve Fosfotidilserin ile hafızanızın güçlenmesine ve dikkat dağınıklığı problemlerinizle savaşmaya yardımcı olmaktadır. Sıvı, kapsül ve saşe seçenekleriyle istediğiniz kullanım şekline göre Celebrin Plus ürünlerini sitemizden temin edebilir ve ihtiyacınız olan takviyeyi kullanmaya başlayabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.