Depresyon Nedir?

05-07-2024 18:29
Depresyon Nedir?
Depresyon Nedir?
İnsanlar hayatlarından çok çeşitli psikolojik rahatsızlıklarla mücadele edebilir. Bunlardan bir tanesi de depresyondur. Günümüzde sıklıkla karşılaşılan depresyon, birçok farklı sebebe bağlı olabilmektedir. Davranışları, hisleri ve düşünceleri olumsuz yönde etkileyen bu rahatsızlık, vücudun kimyasal dengesiyle ilgili olabildiği gibi yaşanılan olaylara da bağlıdır. Çok karışık duyguların bir arada yaşanabildiği bu durumda yaşam kalitesi ciddi olarak etkilenmektedir. Depresyon iyileşir mi sorusu da birçok kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Uzman hekimlerden alınan yardım ve onların gösterdikleri yollarla bu durumdan kurtulmak mümkündür. Depresyon belirtisi gösterdiğini düşünen kişilerin bir profesyonelden yardım alması önemlidir.
Depresyon Neden Olur?
Depresyona yol açan çok çeşitli faktörler bulunmaktadır. Yaşam kalitesinin düşmesi bunlardan en ön plana çıkanıdır. Bu kalite düşmesi, besinlerden yeterli verimi alamamakla aşırı stresli günler geçirmek arasında değişkenlik gösterir. İnsanın ruh halini iyileştirmesinde bir bütün olan vücut ve yaşam şekli oldukça etkilidir. Stres kaynakları, doğru ve dengeli beslenmek, hayata yeterince aktivite katmak, sosyalleşmek ve yaşanılan travmalar ardından destek almak bu durumu engellemek için etkilidir. Bu nedenlerin hepsi birbiri ile ilişkili olduğu için dikkat edilmesi ve durum ciddileşmeden yardım alınması gereklidir.
Depresyona Ne İyi Gelir?
-Destek Almak: Psikolojik rahatsızlıklarda en önemli faktör mutlaka bir uzmandan yardım almaktır. Depresyon gibi bir sorunun belirtileri görülüyorsa bir psikiyatristten destek alınmalı, doğru ve etkili tedavi uygulanmalıdır. Depresyon nasıl geçer sorusuna en iyi cevabı da bir uzman verecektir.
-Uyku Düzeni: Uyku vücudumuz için oldukça önemlidir. Uyku düzenini doğru ayarlamak, yaşam kalitesine oldukça etkili olacağı için olumsuz ruh hallerine kapılmayı engelleyecektir. Uykusuzluk beraberinde yorgunluğu ve isteksizliği de getirecek ve günlük yaşamda olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Kişinin kendini daha dinç hissetmesi ileride depresyona sebep olabilecek ruh hallerinden korumaya yardımcı olacaktır.
-Doğru Beslenmek: Uyku gibi besinler de vücudumuza ve haliyle ruh halimize etki etmektedir. Kişinin Vücudunu doğru tanıyarak dengeli besinlerle vücudunu beslemesi aynı zamanda duygularına da etki edecektir. Bu sebeple doğru besinleri almak, vücuda mutlaka girmesi gereken mineral, vitamin gibi maddeleri eksik etmemek iyi hissetmek için etkili bir başlangıç olabilir.
-Stresten Uzak Durmak: Stres depresyona yol açan faktörlerden bir tanesidir. İş hayatı, gelişen ve hızlanan dünya, yaşam koşulları birçok kişiyi strese itmektedir. Stresten uzak durmak herkes için farklı yollarla mümkündür. Bunun için doğru ve etkili bir yol bularak daha az stresle hayata devam etmek yine ruh halini olumlu yönde etkilemeye yardımcı olur.
Depresyon ve Beslenme
Beslenme düzeni yaşam kalitesi için oldukça önemlidir. Daha iyi hissetmek için başvurulabilecek yollardan biridir. Doğru ve düzenli beslenirken alınması gereken belli besin maddeleri vardır. Omega-3 yağ asidi de bunlardan bir tanesidir. İçeriğindeki EPA ve DHA vücuttaki birçok sorunla baş etmede etkilidir. EPA maddesinin depresyon etkilerine karşı etkili olabileceği de bilinmektedir.
Celebrin içeriğindeki Omega-3 ile daha dinç ve sağlıklı bir bedene sahip olmayı kolaylaştırır. Siz de daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için Celebrin Takviye Gıda Ürünlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.
Bu yazıdaki önerilerin hepsi kişinin daha iyi hissetmesine ve daha kaliteli yaşam sürebilmesine yöneliktir ve tedavi tavsiyesi değildir. Bir süredir devam eden depresyon belirtileri halinde mutlaka bir uzmana danışılmalı ve destek alınmalıdır. Destek alınan uzmanın yönlendirmesine göre hareket edilmelidir.
  
Kaynaklar:
1.       https://www.koruhastanesi.com/depresyon-belirtileri-ve-nedenleri-3005-5
2.       https://www.medicalpark.com.tr/depresyon-nedir-belirtileri-ve-tedavi-yontemleri-nelerdir/hg1835#:~:text=Depresyon%20(maj%C3%B6r%20depresif%20bozukluk)%20nas%C4%B1l,durumlardan%20keyif%20almamaya%20yol%20a%C3%A7ar.
3.       https://www.youplus.com.tr/saglikli-yasam-onerileri/epa-ve-dha-nedir-ne-ise-yarar
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.