D Vitamini Ne İşe Yarar ?

04-07-2024 14:18

D Vitamini Nedir ?

 Özellikle kemik gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan D Vitamini sağlıklı gelişim için yeterli alınmalıdır. Kaslarla da ilgili olan bu vitaminin eksikliğinde çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. D Vitamini eksikliği özellikle çocukluk döneminde büyük risk oluşturmaktadır. D2 ve D3 olmak üzere iki formu bulunan bu vitamin vücut tarafından sentezlenmektedir. D2 formu bitkisel kaynaklı iken D3 formu hayvansal kaynaklıdır. Bu iki formun vücuttaki etkinliği ve görev aldığı bölgeler değişiklik göstermektedir.

 

D Vitamini Ne İşe Yarar

 D vitamini, bebeklik döneminden itibaren yeterli alındığına dikkat edilmesi gereken bir vitamindir. Özellikle güneş ışığına yeterinde maruz kalınması, bu vitaminin emilimini arttıracağı için gereklidir. Peki D vitamini faydaları nelerdir?

      Bağışıklık sistemine olan etkisiyle güçlendirmeye ve düzenlemeye yardımcı olmaktadır.

      Kemiklere olan büyük etkisiyle bilinen bu vitamin, vücuttaki kalsiyum ile etkileşim halinde çalışarak kemik sağlığının gelişmesini sağlamaktadır.

      Kaslara da etkisi olan D vitamini, kas yapısının doğru ve etkili çalışmasına yardımcı olmaktadır.

      Beyin fonksiyonlarına da etkisi bulunan bu vitamin beyin işlevleri, mental sorunlar gibi birçok konuya yardımcı olmaktadır.

      Kalp hastalıklarına da iyi geldiği bilinir ve tansiyonun düzenlenmesinde etkili olmaktadır.

 

Celebrin Junior Sıvı

Celebrin Junior, içerisinde bulunan B vitamini kompleksi, Fosfatidilserin, D Vitamini ve Krill Yağı ile çocuklara özel tasarlanmıştır. Çocukların vitamin alımı sağlıklı gelişim için büyük önem taşımaktadır. Buna özel hazırlanmış Celebrin Junior Sıvı, B ve D Vitamini  takviyesi ile çocukların gelişimini desteklemeye yardımcı olur.

Celebrin Junior sıvı ile siz de çocuklarınıza daha sağlıklı bir gelişim dönemi sağlamaya yardımcı olabilirsiniz. Hem kendiniz hem de aileniz için gerekli takviyeleri gönül rahatlığı ile edinebilmek için siz de hemen sitemizi ziyaret edin.

 

KAYNAKLAR:

  1. https://www.avrasyahospital.com.tr/d-vitamininin-kaynagi-besinler/
  2. https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/d-vitamini-eksikligi-belirtileri-nelerdir-d-vitamini-nelerde-var
  3. https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/d-vitamini/
  4. https://hisarhospital.com/d-vitamini-nedir-eksikligi-ve-tedavi-secenekleri-nelerdir/
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.