Çocuklarda Omega 3 Kullanımı

05-07-2024 17:34
Çocuklarda Omega 3 Kullanımı


Çocuklarda Omega 3 Kullanımı

Omega 3 yağ asitleri, başta büyüme gelişmeye olmak üzere birçok konuda destek sağlamasıyla bilinmektedir. Özellikle çocukların gelişimine olan desteğiyle, çocuklarda Omega 3 takviyesi tavsiye edilmektedir. Hamilelik döneminde başlayan gelişim sürecinin, desteklenmesi ve gerekli takviyelerin alınması da bu dönemde başlamaktadır. Çocukların, zihinsel ve bedensel gelişimine katkısı olduğu bilinen omega 3 yağ asitlerinin doğru ve düzenli kullanımı bu sebeple oldukça önemlidir.

Çocuklarda Omega 3 Faydaları

Omega 3 yağ asitlerinin bulunan birçok faydası, kullanım dönemi ve şekline göre farklılık gösterebilmektedir. Çocuklarda kullanımı ise yine gereken ölçüde ve dikkatli olmalıdır. Çocuklarda Omega 3 ne işe yarar diye bakıldığında ise birçok fayda çıkmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

·         Bağışıklık sistemini destekler: Omega 3’ün en önemli etkilerinden biridir. Özellikle çocuklarda bağışıklık sisteminin, hastalıklara karşı korunmada çok önemli olması, Omega 3’ü de önemli hale getirmektedir.

·         Zihinsel gelişime katkıda bulunur: Özellikle hamilelik döneminde, annenin Omega 3 açısından yeterli beslenmesi, bebeğin de zihinsel olarak gelişmiş olarak hayata başlamasını sağlamaktadır. Bunun yanında çocukların yeterli Omega 3 alımı, beyinsel gelişimde ve aktivitelerde etkili olmaktadır. Yapılan araştırmalar, Omega 3 kullanan öğrencilerin başarısının arttığını da göstermiştir.

·         Dikkat eksikliğine yardımcı olur: Çocuklarda en sık rastlanan sorunlardan biri olan dikkat eksikliği, özellikle dersler konu olduğunda sıkıntı olabilmektedir. Yapılan çalışmalar, Omega 3’ün dikkat eksikliğine karşı iyi geldiğini ortaya koymaktadır.

·         Fiziksel gelişime katkıda bulunur: Gelişim döneminde olan çocuklar için bu gelişimi destekleyecek takviyeler almak oldukça önemlidir. Ergenlik döneminden önce gerekli olan Omega 3 miktarını almış olan çocukların almayanlara oranla gelişimlerinin daha iyi seyrettiği gözlemlenmiştir.

Çocukların doğru ve sağlıklı gelişimi için alınabilecek önemli takviyelerden biri olsa da çocuklarda kullanımından önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

Omega 3, fayda açısından en geniş yelpazeye sahip takviyelerden bir tanesidir. Celebrinplus takviye gıdaları, farklı formları ile sizin için tasarlanmıştır. Çocuklar için bulunan çeşidi Celebrin Junior Sıvı ile siz de çocuklarınızın gelişimini destekleyebilirsiniz. Celebrin plus sizlere aile boyu sağlıklı ve dinç bir hayat sunmaktadır. Siz de bu fırsat için hemen sitemizi ziyaret edin ve Celebrin’siz kalmayın.

  

KAYNAKLAR:

1.       https://nblturkiye.com/cocuklarda-omega-3-kullaniminin-onemi-hakkinda-bilmeniz-gerekenler/#:~:text=Annenin%20omega%203%20a%C3%A7%C4%B1s%C4%B1ndan%20yeterli,almak%2C%20%C3%A7ocuklar%C4%B1n%20beyin%20geli%C5%9Fimini%20destekliyor.

2.       https://www.acibadem.com.tr/hayat/omega-3un-faydalari-nelerdir/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.