Çocuklarda B12 Vitamininin Önemi Nedir ?

04-07-2024 14:20
Çocuklarda B12 Vitamininin Önemi Nedir ?

B12 Vitamini

Sinir hücreleri ve kırmızı kan hücreleri için oldukça büyük öneme sahip olan B12 vitamini hayvansal gıdalarda doğal olarak bulunmaktadır. Kobalamin ismiyle de bilinen bu vitamin özellikle hafıza ve zihinsel aktivite faktörleri için önemli bir etkendir. Vücutta depolama miktarı düşük olduğu için alımına dikkat edilmesi ve doktor tavsiyesi ile gerektiğinde takviye olarak alınması gerekmektedir.

Çocuklarda B12 Vitamini

Kan ve sinir hücrelerini koruma, gün içerisindeki yorgunluk hissini giderme ve saç, cilt gibi bölgelere olan faydalı etkisiyle bilinmekte olan B12 vitamini çocuklar için de oldukça önemlidir. Vücutta 4mg kadar depolanabilen kobalamin, depolama miktarının düşüklüğü sebebiyle günlük olarak alınmalıdır. B12 vitamininin faydaları;

·         Alyuvar olarak bilinen kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu sağlamak

·         Sinir sistemini düzenleyerek doğru çalışmasına katkıda bulunmak

·         Vücuttaki enerjiyi arttırarak yorgunluk hissiyle baş etmeyi sağlamak

·         Demans gibi hafızayla ilişkili hastalıklara karşı etkili olduğu bilinmekle birlikte bilişsel işlevi arttırmayı sağlamak görevlerinden birkaç tanesi olarak sıralanabilir.

B12 vitamini, düzenli olarak alınması ve özellikle çocuklarda eksikliğinin gözükmesi durumunda önlem alınması gereken bir vitamin türüdür. Bu vitamini eksik alan okul çağı çocuklarında, davranışlarda değişiklik, ders başarısının düşüşü ve depresyon gibi belirtiler görülebilir. B12 eksikliği, başta gıda tercihleri olmak üzere birçok faktöre dayanabilir. Erken tanı koyulup önleminin alınması gelişebilecek sorunların engellenmesi için önemlidir.

B12 Vitamini Takviyesi

B12 eksikliği, yanlış beslenmeyle olduğu kadar emilim sorunları ve çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle de olabilmektedir. Belirtiler görüldükten sonra beslenme düzeni tekrar gözden geçirilmeli eğer fayda etmezse mutlaka bir doktora danışılmalıdır. B12 içeren gıdaları tüketmeyen (vegan, vejetaryen vb.) tüketemeyen veya tüketse de emilim sorunları yaşayan kişilerin takviye gıdalara başvurması gerekebilir. Bu durum özellikle çocuklar için oldukça önemlidir.

Celebrin Junior Sıvı, içerisindeki B vitamini kompleksi ile çocuklarınıza gereken takviyeyi sağlamak için tasarlanmıştır. Kompleks içerisinde bulunan B12 vitamininin özellikle çocuklar için önemi büyüktür. Siz de hem kendiniz hem de aileniz için daha sağlıklı bir yaşama başlamak istiyorsanız hemen sitemizi ziyaret edin.

 

KAYNAKLAR:

1.      https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/b12-vitamini-nedir-eksikliginin-belirtileri-nelerdir

2.      https://www.kardelentipmerkezi.com/vitamin-b12-eksikligi-ve-tedavisi/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.