Cilt İçin Bakım ve Koruma Yolları

05-07-2024 18:36
Cilt İçin Bakım ve Koruma Yolları
Cilt İçin Bakım ve Koruma Yolları
Cilt, dış etkenlere en çok maruz kalan bölge olduğu için en çok korunmayı ve bakımın yapılmasını da gerektiren bir bölgedir. Cilt bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken faktörler olduğu gibi dış etkenlere karşı korumak için de yapılması gerekenler vardır. Nem oranı, hava sıcaklığı ve kullanılan ürünler gibi birçok etken cilt bariyerine etki etmektedir. Bunların yanında beslenme şekli de cilt için oldukça önemlidir. Doğru besin maddelerini almak ve dengeli beslenmek cildin yapısına olumlu yönde etki edecektir.
Doğru cilt bakımı ve koruması için birkaç öneri şu şekilde sıralanbilir;
·         Güneş kremi kullanmak: Cilt yapısı en çok soğuktan ve güneşten etkilenmektedir. Her gün mutlaka güneş kremi kullanmak, zararlı ışınlardan cildi korur ve leke oluşumunu engeller.
·         Nemlendirmek: Özellikle soğuk kış aylarında cilt kuruluğu daha çok görülür. Bu durumlarda cilde uygun doğru nemlendirme yöntemleri kullanılmalıdır.
·         Cilt yapısını bilmek: Yağlı, kuru ve karma olmak üzere 3 adet cilt tipi bulunmaktadır. Bu cilt tiplerine göre bakım ürünleri kullanmak ve beslenme düzeni oluşturmak cildin zarar görmemesi ve olumsuz sonuçlarla karşılaşılmaması için önemlidir. Bu sebeple cilt üzerinde kullanılacak ürünlerin içeriğine ve hangi cilde uygun olduğuna dikkat edilmelidir.
·         Doğru cilt temizliği: Cilt dış etkenlerden fazlasıyla etkilenir. Bu dış etkenlerden bir tanesi de kirliliktir. Gün içerisinde dışarıda birçok toza ve kire maruz kalan cildin gün sonunda temizlenmesi gerekir. Aynı zamanda makyajın da mutlaka her gün temizlenerek gözeneklerin tıkanmasının engellenmesi gerekir.
·         Beslenmeye dikkat etmek: Vücudun her bir bölümü bir diğerinden etkilenmektedir. Cilt de tüketilen besinlerden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu sebeple cilde iyi gelen besinler tüketilirken olumsuz etkileyecek besinlerden de uzak durulmalıdır. Omega-3 bu besinlere örnek olarak verilebilir.
Cilt ve Omega-3
Omega-3, cilt bariyerini iyileştirmesiyle bilinen bir etkiye sahiptir.  İçeriğindeki EPA maddesi cilt kırışıklığını engellemede ve güneşe karşı etkilerden korumada etkilidir. Omega-3 yağ asidi ciltteki kuruluğa da engel olur ve daha canlı bir cilt yapısı elde edilmesini sağlar.
Celebrin takviye gıda ürünleri, içerisindeki Omega-3 yağ asidi ile cildinize doğal bir koruma ve bakım sağlamanıza yardımcı olur. Cildin yaşlılığını ve kuruluğunu engelleyerek daha sağlıklı bir görüntü sağlar. Siz de canlı ve sağlıklı bir cilt için Celebrin takviye gıdalarına sitemizden ulaşabilirsiniz.
 
Kaynaklar:
1.       http://www.yeditepehastanesi.com.tr/cildi-kis-aylarinda-korumanin-yollari
2.       https://www.defya.com.tr/blog/icerik/omega3-eksikligi-ve-belirtisi
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.