Bağışıklık Nedir?

05-07-2024 19:34
Bağışıklık Nedir?


Bağışıklık Nedir?
İnsan vücudu, kendisine zararlı olabilecek her türlü unsuru uzak tutmak ve bunlarla savaşmak için gelişmiştir. Vücuda girebilecek zararlı mikroorganizmalar ile savaşmaya bağışıklık denilmektedir. Bağışıklık ne kadar kuvvetli olursa bu mikroorganizmalar o kadar uzak tutulur ve vücuda girmesi halinde daha iyi savaşılır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmenin Yolları
Bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı savaşmada oldukça önemlidir. Daha sağlıklı bir hayat geçirmek için belli vitamin ve minerallerin bulunduğu besinlerin tüketilmesi oldukça faydalıdır. Bu besinlerin tüketilmesinin yanında belli alışkanlıkları edinmek de daha dinç bir bünyeye sahip olmayı sağlayacaktır. Sigara tüketmek bağışıklığa karşı en büyük düşmandır. Bu sebeple doktorlar bağışıklığın güçlenebilmesi için sigara gibi sağlıksız alışkanlıklardan uzak durulmasını önerirler. Bağışıklık sistemi nasıl güçlenir sorusuna bir cevap da hijyene dikkat etmektir. Her ne kadar bağışıklık sistemi kuvvetli olsa da hijyene dikkat edilmediği sürece vücuda girecek mikroplar hastalığa davetiye çıkarabilir. Vücudun sağlıklı ve dinç kalmasını sağlamak için düzenli egzersiz yapmak ve kiloya dikkat etmek de önemlidir. Her vücudun sağlıklı olduğu kilo aralıkları bulunmaktadır. Bu durum aşılmadığı ve düzenli hareket ve spor hayata kazandırıldığı taktirde bağışıklık sisteminin zayıflaması engellenecektir. Fiziksel olarak dikkat edilmesi gerekenlerin yanında psikolojik olarak da dinç kalmak önemlidir. Uyku düzeni, stres gibi faktörler de bağışıklığı etkilemektedir.
Bağışıklığa Neler İyi Gelir?
Özellikle soğuk geçen aylarda bağışıklık sistemi zayıflamaya başlayabilir. Bunun gibi vücudun bağışıklığının zayıflamasının engellenmesi için belli vitaminler içeren besinleri düzenli olarak tüketmek önemlidir. Bağışıklık arttırıcı besinler için şunlar örnek verilebilir:
-Portakal ve Mandalina: Özellikle C Vitamini açısından zengin olan bu meyveler bağışıklığın dostudur. Ayrıca A vitamini ile de hücrelerin korunmasına yardımcı olur.
-Balık: Protein ve çinko açısından oldukça zengin olan bu besin, hücreleri korumakta önemli bir görev alır.
-Badem ve Ceviz: Kuruyemişler, E vitamini ile vücuda antioksidan özelliği sağlarlar.
 -Kril yağı: Böbreklerin fonksiyonlarında oldukça etkili olan krill yağı, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
Celebrin Takviye Gıdaları içerisindeki Kril Omega 3 ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve daha sağlıklı bir vücuda ulaşmayı sağlar. Özellikle kış aylarında düşen bağışıklık sistemini desteklemek, hastalıklardan korunmak için önemlidir. Siz de daha sağlıklı ve dinç bir hayat için Celebrin Takviye Ürünlerine sitemizden ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.