B Vitamini Kompleksi Nedir?

05-07-2024 12:26
B Vitamini Kompleksi Nedir?
İnsan vücudundaki temel fonksiyonların yerine getirilmesi için belli maddelere ihtiyaç duyulmaktadır. Vitaminler de bunlardan bir tanesidir. Vücutta doğal olarak üretilen vitaminler olduğu gibi üretilmeyen ve dışarıdan alınmaya ihtiyaç duyulan vitaminler de bulunmaktadır. Vitaminlerin eksikliği görüldüğünde ise ciddi problemlere yol açabilmektedir. B Vitamin grubu da vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminlerdendir. B vitamin grubu 8 adet vitaminden oluşmaktadır. Bunlara B vitamini kompleksi denilir. Peki B Vitamini ne işe yarar?
 
B Vitamini Nedir?
Metabolik süreçler için oldukça önemli olan B vitamini, kan hücrelerinin oluşumu, kalp ve damar sağlığı, enerji elde edimi gibi birçok alanda etkili olmaktadır. Hafıza ve beyin aktivitelerinde de oldukça etkili olan bu vitaminlerin özellikle çocuklarda eksikliğinin görülmesi ilerleyen zamanlarda birçok soruna yol açmaktadır. Vücudun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerden olan B vitamini grubu, 8 farklı çeşitten oluşur. Her biri farklı görevlerde yer alır ve vücuda alınması için tüketilmesi gerekenler de değişkenlik göstermektedir. Bütün bu vitaminleri içine alan gruba ise B Vitamini kompleksi denilmektedir. Peki B vitamini kompleksi nedir?
 
B Vitamini Kompleksi
B vitamini kompleksi toplamda 8 vitaminden oluşan bir gruptur. Bu vitaminler ayrı ayrı çok önemli görevler alırlar. Her vitamini alındığı besin farklıyken belli takviyelerle bunlar kompleks halinde alınabilmektedir. B vitamini kompleksi şu şekilde sırlanabilir;
B1 (Tiamin)
B2 (Riboflavin)
B3 (Niasin)
B5 (Pantenol)
B6 (Piridoksin)
B7 (Biotin)
B9 (Folik Asit)
B12 (Kobalamin)
B vitamini başta çocuklar olmak üzere, çeşitlerine göre hamile ve yaşlılar için de oldukça önemlidir. Çocuklarda görülen B12 eksikliği, okul hayatını etkilerken hamilelikteki bebek gelişiminde folik asit olarak bilinen B9 vitamini önem taşımaktadır. Çocuk ve bebeklerde B vitamini eksikliğinde ciddi sonuçlar olabilmektedir. Büyümede gecikme, anemi, dikkat eksikliği, zayıflık ve hafıza problemleri görülebilir. Bu sebeple B vitamini çocuk ve bebekler için önemlidir.
Celebrin Junior Sıvı takviye ürünü, çocuklar için özel olarak üretilmiştir. İçerisinde bulunan Fosfatidilserin ve Omega-3 ile hafızaya ve zihinsel aktivitelere olan katkısının yanında, B vitamini kompleksi ile de ihtiyaç duyulan besin değerlerini karşılamaya yardımcı olmaktadır. Siz de hemen sitemizi ziyaret ederek hem yetişkin hem de çocuklar için bulunan takviyeleri edinin ve sağlıklı bir hayata başlamaya hazır olun.
 
KAYNAKLAR:
https://istanbulalerjimerkezi.com.tr/bebeklerde-b12-vitamini-eksikligi/
https://www.medicalpark.com.tr/b-vitamini/hg-3088
https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/okul-basarisi-icin-cocuklara-vitamin-takviyesi-gerekli-mi
https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/b-vitamini#b-vitamini-kompleksleri-nelerdir
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.